کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو

این وبلاگ در جهت اطلاع رسانی فعالیتهای کتابخانه ایجاد شده است

۷ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی ؛

 معلمان و دانش آموزان مدرسه کوثر از کتابخانه بازدید به عمل آوردند . آقای طاوسی متذکر شدن دانش آموزان نه تنها خودشان باید با مطالعه خو بگیرند بلکه والدین خود را به مطالعه تشویق کنند. در ادامه زارعی مسئول کتابخانه یکی از قصه های گلستان سعدی را برای دانش آموزان بلند خوانی کرد.

در پایان نیز به به اعضای فعال کتابخانه اجازه ای اهدا شد.


کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۲۶ آبان ۹۷ ، ۱۴:۳۵ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر


به گزارش خبرگزاری شبستان ،شیخ عباس قمی  معروف به محدث قمی از محدثان شیعی پرکار قرن چهاردهم هجری است. ازمحدث قمی کتابهای بسیاری که در مجموع به ۶۳ جلد می‌رسد، در رشته‌های رجال، اخلاق، فقه، کلام، لغت، ادعیه و تاریخ و به ویژه حدیث باقی مانده است ؛ یکی از کتاب های مشهور او «منتهی الآمال» است که شیخ عباس  آن را با رجوع به منابع و مأخذ معتبر اسلامی که در صلاحیت و توانمندی علمی و عملی او بود، تدوین نمود. «منتهی‌الآمال» در واقع یک دوره تاریخ تحلیلی و مستند است. وی در این کتاب  به شرح زندگانی ائمه معصومین علیهم السلام، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم و حضرت زهرا سلام الله علیها به طور مختصر می پردازد.  ولی بیشترین بخش از کتاب به زندگی و مقتل امام حسین (ع) و زندگی پیامبر(ص) و حضرت علی (ع) اختصاص دارد.

 مرحوم حاج شیخ عباس قمی در این کتاب با زبانی ساده و با استفاده از منابع معتبر به شرحی جامع اما در عین حال خلاصه و موجز از زندگانی معصومین علیه السلام پرداخته و بسیاری از مزایای شخصیت و معجزات و جنبه های رفتاری معصومین علیهم السلام در زندگانی را به تصویر قلم بر کاغذ آورده است.

 منتهی الآمال از چهارده باب تشکیل شده که هر یک به زندگی یکی از معصومین پرداخته است و هر باب هم فصل‌هایی دارد که به ترتیب از احوال شخصی، مختصری از مناقب و فضائل، حوادث خاص مربوط به هر امام، فرزندان و خانواده، روات و اصحاب می‌پردازد.

 گفتنی است که  پس از انتشار کتاب منتهی الامال پیشنهاد دیگری از سوی فضلا و دانشوران صورت گرفت مبنی بر این که چاپ جداگانه زندگی هر یک از معصومین علیهم السلام بویژه سید و سالار شهیدان «امام حسین علیه السلام» ارائه شود. پیشنهاد دهندگان استدلال‌های جالبی داشتند از جمله این که درباره بخش امام حسین علیه السلام عقیده داشتند که چون بخش زندگی امام حسین علیه السلام منتهی الامال در سال 1350 بعد از نفس المهموم ،1335 ق و نفثه المصدور 1342 تالیف شده از آن کتاب ارزشمند مفیدتر و متقن‌تر است. و از این رو بخش مقتل و زندگی امام حسین(ع) از کتاب منتهی الامال به صورت جداگانه نیز منتشر شده است.

باب 5 کتاب حاضر درباره امام حسین (ع) می باشد  که در چهار بخش تنظیم شده است. عناوین این بخش ها عبارت است از:

«مقصد اول:دربیان ولادت حسین بن علی(ع) و بیان برخی از فضائل ان حضرت»

«مقصد دوم: دربیان اموری که متعلق است به امام حسین(ع)»

«مقصد سوم: در ورود حضرت امام حسین(ع) به زمین کربلا»

«مقصد چهارم: در وقایع متاخره بعد از شهادت امام حسین(ع)»

گفتنی است که هریک از این بخش ها، خود به فصولی تفکیک شده اند و به تفضیل درباره هر موضوع پرداخته شده است.

کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۱۵ آبان ۹۷ ، ۱۶:۱۷ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر
حضرت محمد (ص) درروز جمعه، 17 ربیع الاول عام الفیل،[1] در  شهر مکه دیده به جهان گشود. وی از تبار قریش و فرزند عبدالله بن عبدالمطلب و آمنه (دختر وهب بن عبد مناف) می باشد. و عقبه او تا حضرت آدم، همه خداپرست بودند. ایشان آخرین پیامبر الهی، بنیان­گذار حکومت اسلامی و نخستین معصوم در دین اسلام می باشند.
کنیه آن حضرت، ابوالقاسم و ابو ابراهیم و القاب ایشان رسول اللّه، مصطفى، خاتم، .......
مادر حضرت محمد (ص) که در طهارت و تقوا در میان بانوان قریشى، کم‏ نظیر و سرآمد همگان بود، پس از تولد وی، دو سال و چهارماه و به روایتى شش سال زندگى کرد و سرانجام، در راه بازگشت از سفرى که به همراه تنها فرزندش، حضرت محمّد(ص) و خادمه‏اش، جهت دیدار با اقوام خویش عازم یثرب (مدینه) شده بود، در مکانى به نام «ابواء» بدرود حیات گفت و در همان جا مدفون گشت. و چون  پدر حضرت محمد(ص)  نیز دو ماه (و به روایتى هفت ماه) پیش از ولادت فرزندش از دنیا رفته بود، کفالت آن حضرت را جدش، عبدالمطلب به عهده گرفت. نخست وى را به ثویبه (آزاد شده ابولهب) سپرد تا وى را شیر دهد و از او نگه‏دارى کند؛ اما پس از مدتى وى را به حلیمه، دختر عبدالله بن حارث سعدیه واگذار کرد. حلیمه گرچه دایه آن حضرت بود، اما به مدت پنج سال براى وى مادرى کرد.
حضرت محمد (ص) در سن 25 سالگی با بانوی گرانقدر "خدیجه بنت خویلد" ازدواج کردند. خدیجه کبرى (س) با موقعیت و اموال خویش، خدمات شایانى به پیامبر اکرم(ص) در اظهار رسالتش کرد. این بانوى بزرگ، از افتخارات زنان عالم است و در ردیف بانوان قدسى، همانند مریم و آسیه، قرار دارد. حضرت محمد (ص) به احترام خدیجه کبرى (س) تا هنگامى که وى زنده بود، با هیچ زن دیگرى ازدواج نکرد.
 
فرزندان حضرت محمد (ص(
حضرت محمد (ص)، سه پسر به نام های  ابوالقاسم، عبدالله و ابراهیم  داشتند که هر سه آنها در سنین کودکی از دنیا رفتند .
و چهار دختر داشتند به نامهای  زینب (س)، رقیه (س)، ام کلثوم (س) و فاطمه زهرا (س(. تمامی فرزندان دختر رسول خدا (ص) از حضرت خدیجه (س) متولد شدند و جز حضرت فاطمه (س)، دختران دیگر، پیش از رحلت آن حضرت، از دنیا رفته بودند.
عبادت  و آغاز پیامبری در کوه حرا
کوه بلند «حرا» در شش کیلومتری شمال شرقی مکه، کنار راه مکه به عرفات واقع شده، که شهر مکه در دامنه ان قرار دارد، این کوه از کوههای دیگر مکه جداست و بر تمام انها مسلط است، و در سینه قله این کوه، غاری هست که به ان «غار حرا» گویند، که از تخته سنگ های بزرگی تشکیل شده، و دهانه ان به سمت کعبه است، ارتفاع ان به اندازه بلندی قامت یک انسان میانه بوده، و عرض ان به قدری کوچک است که یک نفر به زحمت میتواند در ان بخوابد، وقتی انسان بر فراز کوه قرار میگیرد، جلال و جبروت خدا، و عظمت افرینش و زیبایی های طبیعت را که همه نشان خدا و بزرگی او است، می نگرد.
پیامبر قبل از پیامبری در هر ماه چندین بار در شب و روز و در هرسال، همه ماه رمضان را برفراز این کوه عظیم میرفت، اثار عظمت خدا را در انجا مشاهده میکرد، و شب و روز به تفکر و تامل و عبادت خدا میپرداخت
چهل سال از عمر پیامبر ص میگذشت، روز 27 رجب، فرا رسید، ان حضرت بر فراز کوه «حرا» به مناجات و عبادت خدا مشغول بود که پیک وحی، جبرییل امین، بر او نازل شد و مژده رسالت را به او داد، و این ایات را از جانب خدا، برای او خواند: سوره قلم پیامبر (ص )با دریافت نخستین شعاع وحی، سخت خسته شده نزد خدیجه امد و فرمود:
مرا بپوشانید و جامه ای بر من بیفکنید تا استراحت کنم از طرفی بیان رسالت در بربر مشرکان کار خطرناکی و دشواری بود، ان حضرت در برابر فشار معنوی (وحی) و ظاهری (مبارزه با مشرکان)، در بستر ارمیده بود که ایات اغاز سوره مدثر توسط جبرییل بر ان حضرت، نازل گردید: به این ترتیب اغاز اسلام، از نام خدا، خواندن، قلم، قیام، هشدار، پاکی و اخلاص و بزرگداشت خدا شروع شد.
معراج حضرت محمد (ص)
پیش از هجرت به مدینه که در ماه ربیع الاول سال سیزدهم بعثت اتفاق افتاد، دو واقعه در زندگی حضرت محمد (ص) پیش آمد که به ذکر مختصری از آن می پردازیم : در سال دهم بعثت "معراج " پیغمبر اکرم (ص ) اتفاق افتاد و آن سفری بود که به امر خداوند متعال و بهمراه امین وحی (جبرئیل ) و بر مرکب فضا پیمایی به نام "براق " انجام شد.
حضرت محمد (ص) این سفر با شکوه را از خانه ام هانی خواهر امیر المومنین علی (ع ) آغاز کرد و با همان مرکب به سوی بیت المقدس یا مسجد اقصی روانه شد، و از بیت اللحم که زادگاه حضرت مسیح است و منازل انبیا (ع ) دیدن فرمود.
سپس سفر آسمانی خود را آغاز نمود و از مخلوقات آسمانی و بهشت و دوزخ بازدید به عمل آورد، و در نتیجه از رموز و اسرار هستی و وسعت عالم خلقت و آثار قدرت بی پایان حق تعالی آگاه شد و به "سدرة المنتهی " رفت و آنرا سراپا پوشیده از شکوه و جلال و عظمت دید. سپس از همان راهی  که آمده بود به زادگاه خود "مکه " بازگشت و از مرکب فضا پیمای خود پیش از طلوع فجر در خانه "ام هانی " پائین آمد.
به عقیده شیعه این سفر جسمانی بوده است نه روحانی چنانکه بعضی  گفته اند. در قرآن کریم در سوره "اسرا" از این سفر با شکوه بدین صورت یاد شده است : "منزه است خدایی که شبانگاه بنده خویش را از مسجد الحرام تا مسجد اقصی که اطراف آن را برکت داده است سیر داد، تا آیتهای  خویش را به او نشان دهد و خدا شنوا و بیناست ". در همین سال و در شب معراج خداوند دستور داده است که امت پیامبر خاتم (ص ) هر شبانه روز پنج وعده نماز بخوانند و عبادت پروردگار جهان نمایند، که نماز معراج روحانی مومن است .
 
وفات پیامبر
پیامبر (ص) روز دوشنبه 28 صفر دهم هجری در سن63 سالگی چشم از جهان فانی فرو بست و به جهان بقاء ارتحال فرمود.
بنا به وصیتش، علی (ع )بدن مقدسش را غسل داد و کفن نمود و بر ان نماز خواند و ان را در خانه مسکونیش که بنام حجره مطهره معروف است کنار مسجد النبی دفن کرد.
کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۱۵ آبان ۹۷ ، ۱۶:۰۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱ نظر



قابل توجه اعضای نوجوان و کودک کتابخانه ؛

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و کتابدار مسابقه نقاشی و کاریکاتور با موضوع کتاب و کتابخوانی در کتابخانه برگزار میشود.از علاقه مندان دعوت می شود در این مسابقه شرکت نمایید. در پایان مسابفه به پنج نفر جایزه اهدا خواهد شد . مهلت شرکت در مسابقه 22ابانماه .

کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۱۲ آبان ۹۷ ، ۱۴:۳۶ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲ نظر



*آبی بر آتش جان

به التماس میخواهند آبی از دستانشان بگیری و بنوشی.
آنان آمده اند تا هر چه دارند تقدیم مولایشان کنند،اگر چه دیر آمدند.
زمان،قافله این عاشقان را هزار و چهارصد سال دیرتر به صحرای کربلا راه داده است.
حالا به اصرار می خواهند آبی از دستانشان بگیری و بنوشی.
انگار هر جرعه ای از این آب که زایران مولا را سیراب می کند.آبی بر آتش جانشان می نشاند.
سلام بر لبهای تشنه حسین (ع)

https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1397/8/7/8871076_711.jpg

علت اهمیت برگزاری اربعین حسینی چیست؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛حجت الاسلام و المسلمین محمود حائری کارشناس دینی عنوان کرد: ارزش و اعتبار اربعین امام حسین (ع) مسبوق به سابقه است، یعنی یک مسئله ارزشی است که میان شیعیان رواج دارد و در تقویم تاریخی وفاداران حضرت سیدالشهدا(ع) به ثبت رسیده است.

وی افزود: امام حسن عسکری(ع) در حدیثی نشانه‌های مومن را 51 رکعت نمازگذاردن در شبانه روز (17 رکعت نماز واجب و 34 رکعت نافله)، انجام زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، بر خاک سجده نمودن و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم دانسته‌اند، این روایت تنها سندی می تواند باشد که غیر از خود زیارت اربعین که در ادعیه آمده، به اربعین امام حسین(ع) و فلسفه اهمیت آن پرداخته است.

این کارشناس مذهبی گفت: در رابطه با اهمیت اربعین حسینی، در منابع بر اساس دو اعتبار به آن توجه شده است، اول اینکه اربعین روزی است که اسرای کربلا را از شام به مدینه باز می‌گردانند و دوم اینکه جابربن عبدالله انصاری صحابی پیامبر (ص) در روز اربعین وارد کربلا می شود تا قبر اباعبدالله (ع) را زیارت کند، شیخ مفید هم در کتاب "مسار الشیعه" به این دو واقعه اشاره کرده است.

وی ادامه داد: اولین مسأله‌ای که در ارتباط با اربعین جلب توجه می کند، تعبیر اربعین و عدد 40 در متون و منابع دینی است، به عنوان مثال پیامبر(ص) زمانی که به مبعوث شدند 40 سال سن داشتند، برخی انبیا در 40 سالگی به پیامبری برگزیده شدند، 40 سالگی در انسان ها به عنوان علامت و نشانه بالغ شدن و رشد فکری است، بنا به قول قرآن کریم میقات حضرت موسی(ع) با خداوند 40 روز طول کشید.


کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۰۷ آبان ۹۷ ، ۱۴:۴۸ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر



راهکارهای زندگی برای نوجوان ها، آسیم

راهکارهای زندگی برای نوجوان ها

گروه مولفان:
جی مک گراو (نویسنده) | شهره (قراچه داغی) عبداللهی (مترجم)

ناشر:
آسیم

درباره کتاب:
راهکارهای زندگی برای نوجوان ها عنوان کتابی است از جی مک گراو با ترجمه‌ی شهره (قراچه داغی) عبداللهی که در 393 صفحه و توسط انتشارات آسیم در سال 1385 به چاپ رسیده است. این کتاب ترجمه‌ای است از Daily Life strategies for teen: daily calender. c2002. موضوع اصلی این کتاب خودسازی است. نیز در بازار کتاب موجود می‎باشد. از جی مک گراو، کتاب‌های مهارتهای زندگی برای جوانان(نقش و نگار)، پر کردن شکاف(فرهنگ رسا)، بیایید فاصله ها را کم کنیم(مضمون)، نیز در بازار کتاب موجود می‎باشد.
کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۰۷ آبان ۹۷ ، ۱۲:۵۶ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر



کتاب‌های «محمد صلی الله علیه و آله و سلم مثل گُل بود»، «هیچ‌کس جرئتش را ندارد»، «دعبل و زلفا» و « پی‌تی‌کو... پی‌تی‌کو... و دو داستان دیگر» به عنوان آثار ارائه شده در طرح کتاب‌خوان آبان ماه، معرفی شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، طرح کتاب‌خوان آبان ماه با ارائه کتاب‌های «محمد صلی الله علیه و آله و سلم مثل گُل بود» نوشته غلامرضا حیدری ابهری، «هیچ‌کس جرئتش را ندارد» نوشته حمیدرضا شاه‌آبادی، «دعبل و زلفا» نوشته مظفر سالاری و « پی‌تی‌کو... پی‌تی‌کو... و دو داستان دیگر» نوشته فرهاد حسن‌زاده معرفی شد.


کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۰۵ آبان ۹۷ ، ۱۲:۴۹ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱ نظر