کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو

این وبلاگ در جهت اطلاع رسانی فعالیتهای کتابخانه ایجاد شده است

۵ مطلب در مهر ۱۳۹۷ ثبت شده است

نام مجموعه: 
مجموعه برگ درختان سبز
چاپ اول سال: 1396
ناشر: پادیاب
مؤلف: گوهرپور، حسن
نوع کتاب: تربیتی
مجموع صفحات: 24ص.

مخاطب: 
دانش‌آموز
چکیده: 
کتاب حاضر حاوی سه داستان از «کلیله و دمنه» است. «خیال‌پردازی مرد ساده‌لوح»، «عاقبت طمع‌کار» و «شتر ساده‌لوح»، نام این داستان‌هاست. چیزی که به دست نیاوردی را نفروش و چاه مکن بهر کسی، اول خودت دوم کسی، ضرب‌المثل‌هایی است که ابتدای داستان اول و دوم آمده است. داستان سوم نیز درباره شتری است که دیگر نمی‌خواهد بارکشی کند. او که دنبال زندگی راحت است، فرار می‌کند و به بیشه‌ای می‌رود؛ اما نمی‌داند که نباید به هرکسی اعتماد کند.
کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۲۸ مهر ۹۷ ، ۱۳:۳۵ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

اطلاعات کتاب

پدیدآورندگان : نویسنده: مژگان(یزدان‌پناه) ملکی , تصویرگر: ایلگار رحیمی
موضوع : سرماخوردگی , کودکان - بهداشت , بهداشت شخصی
ناشر : موسسه‌ فرهنگی‌ مدرسه ‌برهان
"کودکان در کتاب مصور و رنگی حاضر، ضمن خواندن داستان‌هایی اخلاقی، از کارهای روزمره با مفهوم و مصادیقی از((امر به معروف و نهی از منکر)) آشنا می‌شوند . کمک کردن دو دوست به پیرزنی در حمل بار به پیشنهاد یکی از آن دو، تذکر خانم ناظم به سارا به خاطر انداختن کاغذ باطله در حیاط مدرسه، نوشته((صدقه بلا را دور می‌کند)) بر روی صندوق صدقات راهروی مدرسه، تذکر به مادری در پرهیز از اسراف آب توسط دخترش و مواردی از این دست، نمونه‌هایی از مصادیق((امر به معروف و نهی از منکر)) است که در این کتاب بدان اشاره می‌شود ."
کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۰۹ مهر ۹۷ ، ۱۳:۴۸ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

۱- نگاهتان را به کتاب تغییر دهید.

بهتر است به آن به چشم یک کالای لوکس نگاه نکنید، کالایی که هیچ وقت هم پولی برای خریدنش ندارید! پیش از آنکه به این فکر کنیم که چه کتابهایی بخوانیم بهتر است به نوع نگاهمان به کتاب توجه کنیم.

پس لطفا با خوردن یک پیتزای کمتر، کتاب بخرید و به آن به عنوان ابزاری برای افزایش آگاهی های خود نگاه کنید. شک نکنید این افزایشِ آگاهی، منجر به بهبود کیفیت زندگی تان خواهد شد. قبل از هر چیزی، کیفیت زندگی ما تابعی از افکار ماست.

۲- چه کتابی بخوانیم ؟ کتابِ خوب بخرید. (اهمیت کتاب خوب خواندن کمتر از اهمیت کتابخوانی نیست)

همه کتابهای نوشته شده، پنانسیل بهبودِ کیفیت زندگی شما را ندارند. مهم است که بدانیم چه کتابی بخوانیم. میتوانید از  آن دوستانتان که اهل کتاب هستند، سراغ کتابهای خوب را بگیرید. (اینجا یک فهرست از کتابهای خوب برای شروع کتابخوانی هست، اگر سوالتان این است که با چه کتابی شروع کنیم؟ حتما سری به این فهرست بزنید) اهمیت کتاب خوب خواندن کمتر از اهمیت کتابخوانی نیست.

و البته پیشنهاد من این است که کتابِ خوبی را که پیدا کرده اید، حتما بخرید. اصولا ما آدمها برای چیزی که پولی بابتش بپردازیم، ارزش بیشتری قائل هستیم. پس لطفا بیخیال امانت گرفتن کتاب شوید.

۳- چگونه کتاب بخوانیم ؟ کتابِ خوب را خوب بخوانید. (روش کتابخوانی بسیار مهم است)

یادمان باشد کتابی که خریده ایم، قرار است زندگی ما را بهتر کند. اینکه چگونه کتاب بخوانیم هم خیلی مهم است. دوریالِ شبکه سه که نگاه نمی کنید تا منتظر آخرش باشید ببینید چه میشود. اصطلاحی که من در این مورد دارم این است که کتابهای خوب را باید خورد! روش کتاب خوانی بسیار مهم است.

چگونه کتاب بخوانیم | چه کتابی بخوانیم

۴- کتاب را خلاصه کنید.

خلاصه کردن کتاب، دو فایده اصلی دارد:

  • به فهم بیشتر شما از کتاب کمک میکند. سعی کنید از روی کتاب رونویسی نکنید. یک قسمت را بخوانید و سپس با زبان خودتان آن را خلاصه کنید. اینگونه ذهنتان بیشتر درگیرِ کتاب خواهد شد و احتمال بخاطرسپاری مفاهیمِ آن هم بیشتر است.
  • رجوع مجدد به مطالب کتاب را ساده تر میکند. حتما در آینده نیاز خواهید داشت تا مجددا به مفاهیم این کتاب مراجعه کنید. اگر خلاصه ای از کتاب داشته باشید که خودتان آن را نوشته اید، مراجعه مجدد و مرور مفاهیم برایتان لذت بخش تر و مفیدتر خواهد بود.

پیشنهاد من این است که خلاصه شخصی خودتان را داشته باشید. اما خواندن خلاصه دیگران از آن کتاب هم میتواند مفید باشد. یک روشِ خوبِ استفاده از خلاصه های دیگران، قرار دادن آن خلاصه کنار دستتان هنگام خواندن کتاب است. اینگونه میتوانید هرجا که لازم دانستید، مطالبی را هم خودتان اضافه کنید.

می‌توانید برای انتشار خلاصه‌های خودتان وبلاگ یا کانال تلگرام هم بزنید. شوق خلاصه کردن و قرار دادن خلاصه‌های کتاب در یک جای مشخص باعث ایجاد عادت به کتابخوانی شما میشود.

۵- کم بخوانید، ولی همیشه بخوانید.

همان مفهوم آهسته و پیوسته پیمودن مسیر را لطفا رعایت کنید. مگر قرار نیست کتاب به بهبود کیفیت زندگی ما کمک کند؟ پس چرا باید خواندنِ کتاب را قطع کنیم؟

مفاهیمِ کتاب را هم آهسته آهسته بفرستید توی مغزتان، تا برود و سر جایش بنشیند. هنگام خواندنِ کتاب، خوب به مطالبش فکر کنید. دوره های تندخوانی و این داستانها را رها کنید. حالا که فهمیدید چه کتابهایی بخوانید و کتاب‌های مناسب را پیدا کرده‌اید رهایشان نکنید.

اگر محلی برای ثبت تداعی های خودتان هنگام خواندن کتاب هم داشته باشید، عالی است. سعی کنید مصداقِ مفاهیمِ کتاب را در زندگی خودتان پیدا کنید و به راه حلهای جدیدی برسید.

۶- چند کتاب را با هم بخوانید.

ممکن است هنگام خواندن بهترین کتاب هم، روزی برسد که دوست نداشته باشید سمتِ آن کتابِ خاص بروید. برای اینجور مواقع همیشه یک یا دو کتاب دیگر هم در دست مطالعه داشته باشید تا سراغ آنها بروید. یادمان باشد که قرار نیست از روی بی حوصلگی فقط کتاب را تمام کنیم، پس کتاب را باانرژی بخوانید.

۷- با برنامه کتاب بخوانید. جریمه را فراموش نکنید.

بعد از اینکه تصمیم گرفتید کتاب خواندن را به یک روند همیشگی در زندگیتان تبدیل کنید، یک برنامه هفتگی برایش داشته باشید. از کم شروع کنید. مثلا به صورت میانگین روزانه نیم ساعت، مجموعش میشود هفته ای ۳٫۵ ساعت. اگر یک روز نتوانستید برنامه را رعایت کنید، سعی کنید روزهای بعد جبرانش کنید. عناوین کتاب‌ها را از قبل آماده کنید تا پاسخ سوالی مانند چه کتابی بخونم را از قبل داشته باشید.

برای اطمینان از رعایت این برنامه توسط خودتان، برای انجام ندادنش، یک جریمه برای خودتان درنظر بگیرید، پیشنهاد من این است که جریمه از نوع پرداخت پول باشد!

۸- مفاهیم کتاب را برای دیگران هم تعریف کنید.

این کار باعث میشود، مفاهیم را بهتر یاد بگیرید. اساسا وقتی ما یک مفهوم را بتوانیم برای دیگران هم توضیح بدهیم، یعنی آن را به خوبی یاد گرفته ایم. سعی کنید شنونده خوبی را انتخاب کنید تا ذوقِ تعریف کردنتان از بین نرود!

شاید هم با این تعریف کردن و توضیح دادن مطالبِ کتاب، دیگران هم به خواندنش ترغیب شدند؛ اینگونه با یک تیر دو نشان زده اید. اگر کسی از اطرافیانتان پرسید: چه کتابی بخونم، فرصت خوبی نصیبتان شده، بروید و در مورد آخرین کتابی که خوانده‌اید به او توضیح بدهید.

۹- مفاهیمِ کتاب را زندگی کنید.

اصل داستان این بود که کتاب به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند. پس سعی کنید، مفاهیمی را که فرا گرفته اید، در زندگی خودتان هم بکار بگیرید. تا میتوانید به مفاهیم فکر کنید و دنبال مصادیق آن در زندگی تان باشید.

بعد از اینکه فهمیدیم چه کتابهایی بخوانیم و چگونه کتاب بخوانیم، باید برویم و به آموخته‌هایمان عمل کنیم.

۱۰- اعتیاد جدیدتان مبارک!

عادت به کتابخوانی می‌تواند دنیای ما را دگرگون کند. موارد بالا را که رعایت کنید، کم کم معتاد به کتاب خواندن میشوید. فکر نکنم اعتیادی لذت بخش تر از این در دنیا وجود داشته باشد.

کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۰۵ مهر ۹۷ ، ۰۹:۵۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر


کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۰۵ مهر ۹۷ ، ۰۹:۳۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر



در نشستی که در کتابخانه انجام شد، به معرفی کتاب های معجزه واقعی در زندگی (مخصوص جوانان ) نوشته علی علی پناهی ، علی از زبان علی نوشته محمد محمدیان و عمود 1400توشته علی اکبر والایی با حضور روحانی روستا حاج آقا جعفر زاده و جمعی از علاقه مندان به کتاب پرداخته شد.

کتابخانه عمومی ثامن الائمه (ع) اکنلو
۰۵ مهر ۹۷ ، ۰۹:۲۴ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر